Categorieën
dagboek voor jou

Zo gaat het niet meer

Gisteren ontving ik een bericht van Sjoerd dat de situatie met zijn vader Gerard zorgwekkend is. Terugdenkend aan enkele jaren geleden, toen ik de uitvaart van Sjoerds moeder begeleidde, realiseer ik me hoezeer ons pad met hun familie is verweven. En nu, in het heden, heeft de kwetsbaarheid van Gerard zijn tol geëist – hij is thuis gevallen.

Een lichtpuntje in deze onzekere tijd is dat de val geen breuken heeft veroorzaakt. Voor Sjoerd is het echter een helder signaal dat er nu dringend hulp en ondersteuning nodig zijn. Beide broers, Sjoerd en Edwin, wonen ver weg in het westen van het land en kunnen hun vader niet dagelijks bijstaan.

Ze staan nu voor de uitdaging om Gerard een veilige en geborgen thuisomgeving te bieden, ondanks zijn verzwakte gesteldheid. Met mijn ervaring en betrokkenheid, wil ik graag een rol spelen in deze moeilijke periode. Morgen heb ik een afspraak ingepland om Gerard te bezoeken, en Sjoerd en Edwin zullen aanwezig zijn. De nieuwsgierigheid naar wat dit gesprek zal onthullen, vervult mijn gedachten.”

Laatste levensfase Begeleiding thuis