Uitvaartbegeleiding

Goed afscheid nemen voor alle betrokkenen is de basis voor een waardevolle uitvaart

Ik luister naar jullie verhalen en vertaal dit naar het afscheid

Als je me belt of mailt, maak ik zo snel mogelijk tijd vrij om kennis te maken. Bij voorkeur zie ik namelijk de stervende nog met de naaste familie. Uit ervaring weet ik dat het goed is om iedereen actief te betrekken bij het afscheid, óók als jullie visie over de dood of de uitvaart sterk verschilt. Gezien en gehoord worden is de eerste stap in de verwerking van het (aankomende) verlies. Betrokkenheid creëren is daarom mijn uitgangspunt, omdat het helpt bij de organisatie van een gedenkwaardige uitvaart waarin naasten goed afscheid kunnen nemen.

Welke manier van afscheid voelt prettig voor jullie?

In een periode van een aanstaand overlijden voelen mensen zich vaak ontwricht, onthand. En dat maakt onzeker. Dit leidt tot vragen als: “Doen we de juiste dingen en wat moeten we nu?” Ik help daarbij door mee te kijken wat er past in jullie situatie. Ik kijk naar mogelijkheden. Elke Laatste Levensfase Begeleiding start met een schone bladzijde. Op deze manier wordt het afscheid altijd persoonlijk.

Christien

Rust en ondersteuning onderweg. Vanuit zorg, aandacht en betrokkenheid. Van mens tot mens, hoogst persoonlijk.

Met een vooruitziende blik, een adequate en doortastende houding, ondersteunend bij -of in- het behouden van de eigen regie rondom de zorg. Doen wat gedaan kán worden en ook doen wat wenselijk is. En bovenal het overzicht bewaken. Dat kan je van mij verwachten. Wil je met dit vertrouwen samen het pad bewandelen? Nodig mij uit dan onderzoeken wij wat ik voor kan betekenen.

Dit kun je verwachten

 • Kennismaking

  Komt het moment van overlijden steeds dichterbij? Maar liefst 75% van de mensen voor wie ik de uitvaart organiseer, belt mij al voor het overlijden. Een slimme keuze. Want dan kunnen we praten over wat nu en op een later moment nodig is.

 • Voorbereiding op het overlijden

  Hoe bereid je je voor op het overlijden? Je wilt graag goed afscheid nemen. Ik nodig je uit om hardop te denken. Dit geeft inzicht in de emoties van jezelf en naasten. Door het uiten van je gedachtes ontstaat helderheid wat belangrijk is. Op dit moment én tijdens de uitvaart.

 • Na het overlijden

  Je kan mij 24 uur per dag bellen (06-42569569). Er zal een wirwar aan emoties door jullie heen gaan, dus ik neem rustig door wat er stap voor stap gebeurt. Op basis van de uitvaartwensen starten we de organisatie van de uitvaart. Ik communiceer duidelijk over de financiële gevolgen van keuzes. Je ontvangt daarom binnen 24 tot 36 uur een gedetailleerde voorlopige prijsopgave zodat je weet waar je aan toe bent.

 • De draad weer oppakken

  In korte tijd verandert er veel voor nabestaanden. Het is een uitdaging om met het verlies om te gaan, terwijl ook de zakelijke afronding van het overlijden aandacht vraagt. Ik houd de vinger aan de pols en kijk waar je behoefte aan hebt. Tot je klaar bent om me te laten gaan. Ook dat hoort bij de uitgebreide ondersteuning van Zielskracht Uitvaart.

Omdat elke uitvaartbegeleiding anders is, werk ik samen met mijn levenspartner en andere dienstverleners die hoogwaardige en duurzame kwaliteit leveren.

Reviews

“Je hebt ons geholpen verfijnde keuzes te maken”

Lieve Christien, even een berichtje op de ‘day after’. Wat ik altijd had gedacht dat één van de verdrietigste dagen van mijn leven zou zijn is een hele mooie dag met veel goede herinneringen geworden. Het was een mooie combinatie van een prachtige herfstdag op een unieke locatie met een kist met schitterende boeketten, mooie woorden en beelden met heel veel lieve mensen om ons heen. Ik wil jou daarvoor ook heel erg bedanken. Je hebt ons geholpen steeds de juiste verfijnde keuzes te laten maken en zo werd het een hoogtepunt van 8 dagen fijn samenwerken aan het afscheid van mams. Dank daarvoor.

Monique Lavies

“Je hebt me over grenzen heen geholpen”

Dank je wel, Christien, voor alle hulp en steun die je me de afgelopen weken hebt gegeven. Het was echt heel bijzonder. Je hebt me over allerlei grenzen heen geholpen en sta nog steeds redelijk op mijn benen. Het was een bijzondere periode, waarin ik zoveel geleerd heb. Dank je wel.

Willy-Els van Vliet-te Boekhorst

Christien Heinsius begeleid mensen in hun laatste levensfase en als uitvaartondernemer. Werkzaam in Apeldoorn, Zutphen, Deventer maar ook landelijk.

Kan ik je helpen: nu of in de toekomst?

Bel gerust om kennis te maken. Dan zijn we er snel genoeg achter of ik iets voor je kan betekenen. Bellen is het snelst (06-42569569), maar mailen mag uiteraard ook.