Categorieën
Uncategorized

Testimonial

‘Hoe Zielskracht Begeleiding het laatste leven verlicht’

Jacqueline Schomakers

Kun je kort je ervaring met mijn begeleiding tijdens de laatste levensfase van je vader beschrijven?

“Dat kan ik heel kort: dat hebben we als positief, fijn en goed ervaren.”

Welke specifieke uitdagingen of moeilijkheden ervaarde je voordat je mijn hulp inschakelde? 

“Papa worstelde heel erg met het gegeven dat hij plotseling in zijn laatste levensfase was aanbeland en het idee dood te gaan. Dat was voor hem, en voor mij, niet te verteren. In zijn dromen en in het wakker zijn, heeft mijn vader zijn leven overzien. Maar hij kon zijn gevoel niet goed uitten. Daar had hij hulp bij nodig.”

Op welke manieren heeft mijn begeleiding je vader en jou geholpen om met deze uitdagingen om te gaan? 

“De eerste kennismaking verliep telefonisch en was meteen prettig. Mijn vader voelde zich direct vertrouwd en rustig bij je. We keken altijd uit naar jouw komst vanwege de klik die we meteen voelden. Jouw humor zorgde ervoor dat hij op zijn gemak was, zelfs wanneer je hem uitdaagde met diepgaande vragen. Dankzij jouw prettige manier van doorvragen kon mijn vader zijn gevoelens beter uiten en zijn leven overzien, door samen de punten op de i te zetten. Daarin vond hij de rust. Niet alleen een steun voor papa, ik vond het ook fijn als je er was. Je bent begaan, warm, je hebt humor ook met papa. Dat paste helemaal.”

Kun je een voorbeeld delen van een moment waarop mijn begeleiding een positieve verandering teweegbracht in jullie situatie? 

“Je hebt mijn vader aan het mediteren gekregen, dat was mij niet gelukt. Het resultaat ervan was dat hij er rustig van werd. En ook heel waardevol: Je hebt aan mijn vader gevraagd hebt wat zijn laatste wens was!” 

Hoe heeft mijn begeleiding jou en je vader geholpen om meer rust, vertrouwen of comfort te vinden tijdens je laatste levensfase?

“Je bent rustig, je neemt de tijd ervoor. En het mooie was: je hebt geen haast. Dat was heel fijn. We keken altijd uit naar je komst. Je hebt op geen enkele manier mijn vaders wilskracht ondermijnt. Dat waardeer ik enorm, en ervaar ik als respectvol. Daar ben ik je heel dankbaar voor. Ik ben zielsgelukkig dat ik Zielskracht heb gevonden. Dat je zoveel voor papa hebt kunnen betekenen doordat hij zijn hart kon luchten. Je bent een steun geweest voor de familie, wat je vroeg en wat je inbracht hebben we heel prettig en waardevol ervaren.” 

Zou je mijn begeleiding aanbevelen aan anderen die zich in een vergelijkbare situatie bevinden? Zo ja, waarom? 

“Ja absoluut: je bent stabiel, je voelde van af het begin vertrouwd aan, voor de hele familie heeft dit veel betekend. Omdat je niet emotioneel betrokken bent kan je veel verdiepende vragen stellen. Ik kan je harte aanbevelen! Papa heeft zielsrust gevonden met jouw begeleiding.” 

Is er nog iets anders dat je zou willen delen over jouw ervaring met mijn begeleiding? “Ik hou van je! Dank je wel wat je voor papa hebt gedaan.”