Over mij

Ik laat vaste protocollen los. Elke uitvaartbegeleiding start met een schone bladzijde, zodat er ruimte is voor maximale eigen inbreng.

Over mij

Ik ga voor echte aandacht en duurzaamheid, want daar zit alles in wat er toe doet. 

Mijn naam is Christien Heinsius. Ik ben geboren in Apeldoorn (Berg en Bos) en voel me thuis in de natuur op de Veluwe. In 2014 ben ik Zielskracht gestart omdat ik het waardevol vind om mensen in de laatste levensfase te begeleiden en indien gewenst de begrafenis of crematie te verzorgen. Ik leg de focus op de betreffende persoon en zijn/haar omgeving. Dat doe ik door te achterhalen wat belangrijk voor ze is, en daar zorg voor te dragen. Als begeleiden overgaat in uitvaartbegeleiding ben ik er ook. Zo kan ik de stervenden én nabestaanden bijstaan in deze, soms ingewikkelde levensfase. Er komen veel emoties los, waardoor het extra lastig kan zijn om goed afscheid van elkaar te nemen. Op informele wijze geef ik handvatten om het leven, de dood, het aanstaande afscheid en uitvaartwensen bespreekbaar te maken. Zowel voor de stervende als naasten.

Anderen zeggen dat veelzijdigheid mijn grootste kracht is. Ik hoor en kijk wat er wordt gevraagd en verwacht, maar let ook zelf op wat er nodig is. Dit kan zijn samen een wandeling maken om een persoonlijk verhaal te horen, samen de juiste (thuis)zorg afstemmen, of een familie diner te verzorgen. Ik luister naar de (soms verpakte) behoeften, verlangens en angsten van zowel de stervende als de naasten. Ik vraag hierop door om tot de kern te komen wat jullie belangrijk vinden. Ook de vraag om een euthanasie wens voor te bereiding komt voor, evenals de vraag naar begeleiding rondom versterven. Respectvolle begeleiding, allesomvattend in alle vrijheid, om er zorg voor te dragen dat het proces (lees onderweg zijn) waardevol is. Open en eerlijkheid hierin werkt vervullend, ook voor de direct betrokkenen.

Voor of na het sterven stem ik met de familie af wat er van mij wordt verwacht. Zo komen we samen tot een waardevol afscheid. Ik werk niet met vaste concepten. Elke Laatste Levensfase Begeleiding en Uitvaartbegeleiding start met een schone bladzijde, zodat er ruimte is voor maximale eigen inbreng. Gedoseerd leg ik keuzes voor die aansluiten bij jullie wensen. Daardoor heb je vrijheid om het afscheid persoonlijk vorm te geven. Na de uitvaart kun je trots terugkijken, omdat er op eigen wijze afscheid is genomen van een dierbare.

Ik werk nauw samen met mijn partner Peter Claessens. Als gastheer is hij vaak aanwezig. Ook kookt hij regelmatig voor families (bij ons) thuis. Andrea Nelisse verzorgt en onderhoudt mijn website. Gertrude Posthuma zorgt voor mijn communicatie.

Het beste resultaat door samenwerking met partners

Omdat elke Laatste Levensfase Begeleiding anders is, werk ik samen met mijn levenspartner en andere dienstverleners die hoogwaardige kwaliteit leveren. Afhankelijk wat passend is voor de uitvaart vraag ik hun ondersteuning in bijvoorbeeld rouwvervoer, lichamelijke verzorging van de overledene en rouwdrukwerk. Ook werk ik regelmatig met begeleiders voor een ritueel of vanuit het geloof, specialisten in rouwverwerking en de zakelijke afronding van de nalatenschap. Dankzij mijn samenwerkingspartners kan ik flexibel inspelen op de behoeftes van nabestaanden, terwijl ik je aanspreekpunt blijf.

Kan ik je helpen: nu of in de toekomst?

Bel gerust om kennis te maken. Dan zijn we er snel genoeg achter of ik iets voor je kan betekenen. Bellen is het snelst (06-42569569), maar mailen mag uiteraard ook.