Categorieën
dagboek voor jou

Kracht in kwetsbaarheid: Hoe borstkanker mijn leven veranderde

Situatie: Elke dag begon ik met een leeg vel papier, klaar om me te verdiepen in de levensperikelen van mijn cliënten. Ik wilde weten, zien en ervaren waar ze tegenaan liepen in hun laatste levensfase en hoe ik zou kunnen bijdragen aan hun welbevinden met mijn Zielskracht begeleiding.
Mijn cliënten kregen de ruimte om belangrijke beslissingen te nemen en hun emoties te uiten, wetende dat ze volledig begrepen en gezien werden. Ik voelde me volledig in mijn element.

Uitdagingen: Maar toen werd in 2017 mijn wereld plotseling overhoop gegooid. Wat begon als een routinecontrole voor een cyste in mijn borst, veranderde in een nachtmerrie. Ik kreeg te horen dat het borstkanker was, met uitzaaiingen in mijn oksel.
De grond leek onder mijn voeten vandaan te zakken, ik trilde als een rietje en ik voelde me verloren in een zee van onzekerheid. Mijn toekomstperspectief verdween als sneeuw voor de zon en ik stond voor de grootste uitdaging van mijn leven.

Beslissing om te veranderen: Te midden van de chaos en angst, besefte ik: “Ik hoef dit niet alleen te doen.” Die gedachte gaf me de moed om te zoeken naar wat ik werkelijk nodig had: Vertrouwen en innerlijke kracht.
Naast de medische zorg, besloot ik opzoek te gaan naar wie mij kon helpen.

Nieuwe pad: De ontmoeting met een energetische healer bracht naast geruststelling over de voorgestelde behandeling, ook hersteld van mijn levensenergie.
De medische reis die volgde was intens en vol onzekerheden, maar geleidelijk aan begon ik mijn weg te vinden door mij volledige over te geven aan wat er was.
Tijdens de zware chemo’s koos ik ervoor om geen werk aan te nemen en me volledig te richten op mijn herstel, zowel lichamelijk als geestelijk. Mijn focus werd: “Ik word beter, hoe het er ook uitziet.”

Toekomstperspectief: Nu, na mijn genezing, sta ik sterker dan ooit tevoren. Ik ben niet langer bang voor de dood, en omarm het leven met volledige overgave. Mijn ervaring heeft me geleerd dat zelfs in de donkerste momenten van het leven, je je eigen kracht kunt vinden.
Ik kan nu mijn eigen ervaringen gebruiken om anderen te inspireren en bij te staan in hun laatste levensfase. Met Zielskracht Laatste Levensfase Begeleiding zet ik mijn werk voort, wetende dat mijn eigen transformatie anderen kan helpen om rust en vertrouwen te vinden in moeilijke momenten.

En niet alleen voor de persoon zelf, maar ook voor alle direct betrokkenen.