Categorieën
dagboek voor jou

In de Aarde

In de Aarde,

wat een bijzondere ervaring vandaag om kennis te maken met ‘In de Aarde’ en hun stoere Douglas uitvaartkist. https://indeaarde.wordpress.com/

Het is inspirerend om mensen te zien die hun persoonlijke ervaringen en vaardigheden gebruiken om anderen te helpen in een gebied waar ze zich thuis voelen. Het feit dat ze de kist hebben ontworpen en gemaakt nadat ze beide ouders in korte tijd hadden verloren, maakt het extra betekenisvol.

Het gebruik van duurzaam ingekocht hout van Nederlandse bodem en de bekleding van wol van hun eigen schapen tonen hun streven naar milieuvriendelijkheid en verbondenheid met de natuur. Het idee om doeken in de kist te gebruiken met afdrukken van bladeren, al dan niet zelf aangeleverd, geeft een persoonlijk tint aan het geheel.

Het feit dat ze openstaan voor de wensen van (toekomstige) gebruikers, getuigt van hun veerkracht en empathie. Het is belangrijk dat een uitvaartkist troost en een gevoel van passend afscheid biedt, en ik ervaar dat ‘In de Aarde’ zich daar volledig bewust van is.

Uit ervaring weet ik dat het vervullend kan zijn om een toekomstperspectief te creëren dat helemaal bij je past en troost biedt. Dus samen de kist maken is een mooie voorbereiding. Dit soort initiatieven, waarbij mensen hun persoonlijke ervaringen omzetten in iets positiefs en anderen helpen, zijn waardevol en inspirerend.